Lattenbodems onze collectie

Lattenbodems

In onze collectie hebben wij diverse lattenbodems van verschillende leveranciers hieronder een korte uitleg over de lattenbodems.

Het principe

Lattenbodems zijn bedbodems die veel variaties en toepassingen kennen. Een lattenbodem bestaat uit een houten frame met daarop of daarin de latten. Het aantal latten dat in dit frame komt is weer bepalend voor het comfort en draagvermogen dat het creëert. Samen met de keuze van het matras, is de keuze voor de bodem van het bed erg belangrijk in het creëren van een goede slaapomgeving.

Aantal latten

Lattenbodems zijn verkrijgbaar afgewerkt met bijvoorbeeld 28 latten of 42 latten, afhankelijk van uw keus. Een 28 lats bodem voldoet al in veel gevallen. Een 42 lats bodem wordt vaak gekozen bij een zwaardere belasting. De meeste van deze bodems hebben middenzone versterking door middel van instelbare latten. Over het algemeen geldt wel dat lattenbodems die 28 of meer latten bevatten het stevigst zijn.

Ondersteuning

Doordat de lattenbodems gaan buigen ontstaat er een opwaartse druk. Deze opwaartse druk van de gebogen latten geven de ondersteuning aan het lichaam. In onze collectie hebben wij ook lattenbodems die u per twee latten kunt instellen in soft, medium of stevig. Met dit systeem kunt u maatwerk in ondersteuning in uw lattenboden creëren.  

U heeft de keuze

Lattenbodems zijn verkrijgbaar in vaste uitvoering, maar ook in verstelbare uitvoering; zowel met de hand verstelbaar als elektrisch verstelbaar. Het is maar net hoe ‘luxe’ u het wilt maken. De meeste verstelbare lattenbodems kunnen het hoofd- en voeteneinde in verschillende standen zetten.Soms is een verstelbaar hoofdeinde erg prettig wanneer u extra ontspannen wilt liggen of als u lekker wilt ontbijten of lezen in bed. Een verstelbaar voeteneinde kan erg aangenaam zijn voor mensen die bijvoorbeeld wegens een blessure een been omhoog moeten houden of gewoon extra ontspannen willen liggen. Dan kan een verstelbaar voeteneinde de uitkomst bieden.