Latex matrassen

Bij ons in de collectie vindt u latex matrassen van Mahoton. Ontdek hier de eigenschappen van latex matrassen.

Wat is latex?

Een ander woord voor een latex matras is schuimrubber matras. Een latex matras biedt in het algemeen een goede conformiteit. Dit betekent dat het matras zich goed aan het lichaam aanpast. De tegendruk op een latex matras is minimaal. Een latex matras biedt ook een correcte warmte isolering. Het vochtdoorlatende vermogen is tevens voldoende. De basis van een latex matras is rubber: een rekbaar en veerkrachtig materiaal. Latex matrassen worden vervaardigd uit synthetische rubber of natuurrubber dat uit de rubberboom gewonnen wordt. De veerkracht van natuurlatex is groter dan die van synthetische latex. Vaak worden latex matrassen gemaakt van latex dat een combinatie van synthetische en natuurrubber.

Gietwijzen latex

De latex kan op verschillende manieren gegoten worden in een vorm. Zo wordt Talalay latex vacuum gezogen en gekoeld waardoor buisopeningnen ontstaan in de latex matras waardoor de ontluchting sterk verbeterd. Standaard latex matrassen worden vaak voorzien van ventilatiekanalen om zo de luchtregulering te verbeteren.

Latex matras kenmerken

Latex matrassen kenmerken zich door een hoog comfort  Talalay latex heeft de meeste open celstructuur van alle latex waardoor het materiaal goed vocht kan opnemen en weer afstaan.

(Verstelbare) bedbodem

Door de bijzonder goede elasticiteit van het materiaal is een latex matras uitermate geschikt om op een verstelbare bedbodem te worden geplaatst. Geschikte bedbodems zijn spiraalbodem, lattenbodem en schotelbodem. Een vlavrobodem is af te raden.

Ligcomfort van het latex matras

Een latex matras ligt uiterst plezierig. Het ligcomfort is uitstekend. De veerkrachtige en soepele eigenschappen van het rubber zijn hiervoor verantwoordelijk. Bij een lichte belasting geeft het latex materiaal goed mee.

Lichaamsondersteuning

Een latex matras past zich uitstekend aan de vormen van het lichaam aan. De natuurlijke s-curve van de ruggengraat wordt volledig gerespecteerd. Bij een zwaardere belasting biedt het latex matras juist voldoende tegendruk en dus steun. Bij het slapen op de zij is het aanpassingsvermogen aan de schouders en de heup uitstekend. In het algemeen mag worden gezegd dat de conformiteit van een latex matras hoog is.