Latex matrassen

Onze collectie latex matrassen van het merk Mahoton bestaan uit matrassen met een natuurlatexkern. Hieronder leggen wij uit wat nu een latex matras is en wat de verschillen zijn.  

Een latexmatras is een matras met een latex- of rubberkern. Er is vrijwel altijd sprake van een combinatie van natuurlatex van een rubberboom en synthetische latex. Met name de goede ondersteuning en langdurig blijvende veerkracht maakt dat latex wordt gezien als één van de beste vullingen voor in matrassen. Het slijt minder snel en kent daarom een lange levensduur.

Een latex matras kan bestaan uit natuurlatex van de rubberboom of synthetische latex. In veel gevallen is het een combinatie, omdat 100% natuurlatex biologisch afbreekbaar is. Dat betekent dat je altijd een mix nodig hebt met synthetische latex, anders zou er niets van het schuimrubber overblijven. Een matras bestaat uit natuurlatex als er minimaal 40% aanwezig is. Natuurlatex is elastischer dan synthetische latex, duurzaam en mede daardoor ook duurder. Hoe hoger het percentage toegevoegde synthetische latex, hoe langer de levensduur. Een goede kwaliteit is niet alleen te herkennen aan de samenstelling, maar ook aan het gewicht van het matras. Bij een latex matras geldt over het algemeen: hoe zwaarder het matras, hoe beter de kwaliteit.

 

De voordelen van een latex matras:

  • De vulling van het matras is medebepalend voor hoe goed we slapen, hoe vaak we wakker worden en hoe bewegelijk we ’s nachts zijn. Latex matrassen worden gewaardeerd vanwege hun langdurig blijvende veerkracht en goede lichaamsondersteuning. Het matras past zich aan je lichaamshouding- en temperatuur aan.

  • Latex wordt vaak als extra comfortlaag aan matrassen toegevoegd, bijvoorbeeld bij de betere pocketvering matrassen. Het zachte latex zorgt er namelijk voor dat het lichaam wordt ontlast en de pocketveren bieden de stevigheid die nodig is om het lichaam optimaal te ondersteunen.

  • Latex matrassen zijn geliefd bij mensen die het snel fris hebben ’s nachts, het matras voelt behaaglijk aan en is niet koud. Ten opzichte van traagschuim biedt een latex matras meer ondersteuning aan het lichaam.

De minpunten van een latex matras:

Latex voelt over het algemeen warm aan en heeft van nature een minder open structuur dan bijvoorbeeld pocketveer. Daardoor is er automatisch sprake van een minder goede ventilatie en vochtopnemend vermogen. Wél ventileert latex nog altijd beter dan andere schuimen zoals traagschuim of koudschuim. Daarom is de combinatie met pocketvering voor veel mensen ideaal. Je geniet dan van alle voordelen van latex, zonder in te hoeven leveren op de goede lichaamsondersteuning of ventilerende werking.

228