Jonk donzen dekbedden & hoofdkussens

Al 90 jaar traditie in slapen

In 1925 werd Gebroeders Jonk opgericht als grondstoffen bedrijf. Na verloop van tijd hebben wij ons gespecialiseerd in ambachtelijk vakwerk. Via traditionele kanalen beschikken wij over kwalitatief zeer hoogwaardige donssoorten die wij gebruiken voor de dekbedden, kussens en slaapzakken.

Al 90 jaar levert het familiebedrijf kwaliteitsproducten aan de betere beddenspeciaalzaken. Een prachtig assortiment waarin naast dons en veren, ook natuurhaar,latex en synthetische materialen als vulmateriaal worden verwerkt. Jonk heeft alles iin huis op het gebied van maatwerk zou kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een partnerdekbed waarvan één kant van het dekbed meer gevuls en dus warmer is dan de andere kant. 

Alexander Slapen heeft van Jonk een collectie donzen dekbedden en hoofkussen Imperior in de collectie.

Dekbed Romance

De Romance wordt gevuld met een hoogwaardige 90% Poolse witte ganzendons. De zachte batist tijk van de Romance heeft een chique opstaande rand. Dit zorgt voor een isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Ook is het dekbed cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden.

Dekbed Belvedere

De Belvedere wordt gevuld met een hoogwaardige 90% Canadese witte ganzendons. De batist tijk is zachter en lichter dan de tijk van de Romance en heeft een vital-finisch-tek.png ondergaan. Deze biologische en mechanische behandeling zorgt ervoor dat de tijk 5x sneller vocht opneemt en dubbel zo snel droogt. Ook de Belvedere heeft een chique opstaande rand. Dit zorgt voor een isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Ook is het dekbed cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden.

Dekbed Montana

De Montana serie is van ongeëvenaarde kwaliteit. De vulling van 100% Pilsener heeft een extreme vulkracht. De tijk is van de allerfijnste zuiver geweven batist die slechts 75 g/m2 weegt. Deze combinatie van uniek hoogwaardige kwaliteiten zorgt voor de hoogst mogelijke soepelheid. De tijk heeft de vital-finisch-tek.png ondergaan. Deze biologische en mechanische behandeling zorgt ervoor dat de tijk 5x sneller vocht opneemt en dubbel zo snel droogt. De tijk is cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden en heeft een opstaande rand die zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed.

Dekbed Supreme

De Supreme is de top op het gebied van dekbedden. De dons van de Supreme wordt zorgvuldig geselecteerd uit gebieden waar op dat moment de vulkracht het hoogst is: de 100% witte Allura ganzendons. De tijk van 95%micromodal / 5% zijde geeft de luxe glans van zijde, is zeer huidvriendelijk en duurzaam en sterk als katoen. Het belangrijkste is echter het unieke vochtregulerend vermogen van de Supreme. In vergelijking met een katoenen tijk kan deze tijk 50% meer vocht opnemen. Dit voordeel, in combinatie met de zachte grip en de grote soepelheid van het materiaal, geeft het meest aangename en het gezondste slaapklimaat.

Hoofdkussen Imperior

Een donzen hoofdkussen geeft veel mensen het meest comfortabele gevoel. Het is heerlijk zacht en zeer goed vervormbaar. Voor diegene die een vormvast kussen willen maar toch van het comfort van dons willen genieten is er de Imperior. Slapen op dons met een dragende laag van het vormvaste Perfolatex. Deze kern is verwisselbaar waardoor u een tevredenheidsgarantie heeft. De buitenkanten van het kussen zijn gevuld met een hoogwaardige 90% ganzendons. Dit zorgt voor een heerlijk zacht gevoel en een uitstekende vochtregulatie. De ergonomische vorm van het kussen en de geïntegreerde neksteun zorgen voor een perfecte ondersteuning. Door de goede vochtregulatie en de batist geweven 100% katoenen tijk is het kussen uitermate geschikt voor mensen met een allergie voor de huismijt. De Imperior is er in diverse hoogtes en is zeer goed wasbaar.