Avek bedden

Vakmanschap sinds 1927

In 1927 had pake Roelf Kok een manufacturenwinkel in het Friese Surhuisterveen. Keer op keer moest hij de standaard bedden laten aanpassen, omdat ze te groot waren voor de bedsteden. Zo ontstond het idee om zelf bedden op maat te gaan maken. Vanuit deze nuchtere gedachte werd beddenfabriek Avek in 1927 opgericht. Avek staat voor Arbeid, Vlijt En Kwaliteit. Het erfgoed van pake is voor de kleinzonen Roelf en Roelf nog steeds leidend. In Surhuisterveen worden de Avek bedden nog altijd op maat gemaakt. Door mensen die hun vak verstaan en met liefde bedden produceren van topkwaliteit. Je eigen Avek bed, speciaal voor jou gemaakt.

Avek Simmer Loft sfeer

De Avek collectie

De Avek collectie boxsprings & matrassen wordt gemaakt in de Avek fabriek in het Friese Surhuisterveen. Daar werken de vakmensen van Avek vaak van vader op zoon met passie aan de Avek bedden. De Avek collectie is als volgt opgebouwd:

Boxspring 1927 is een kwalitatief hoogwaardige bedcombinatie die met aandacht en vakmanschap in de Avek fabriek in Nederland wordt gemaakt. De naam 1927 verwijst naar het oprichtingsjaar van Avek. De comfortabele Boxspring 1927 is geïntroduceerd tijdens het 80-jarig bestaan van Avek, maar is vanwege het succes onderdeel van de vaste beddencollectie geworden.

Boxspring Ninety is een heerlijk comfortabel boxspringbed, opgebouwd uit 3 royale lagen: de box, een pocketveringmatras, en de topper. Deze lagen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en samengesteld uit hoogwaardige materialen. Bijzonder aan de Avek Ninety is dat zowel de pocketvering in de box, de pocketvering in het matras en de OptiFoam® HR koudschuim kern in de topper allemaal zijn voorzien van 5 comfortabele zones. Hierdoor vormt het bed zich optimaal naar jouw lichaamscontouren. Zo lig je nog lekkerder en val je sneller in slaap.

Boxspring Fier is een bijzondere boxspring met unieke designelementen. Het bed wordt gedragen door opvallende ‘black chrome’ designpoten met een hoogte van 15 cm. De onderbox heeft een ranke plint, die samen met de zwevende achterwand bijdraagt aan een lichtvoetig karakter en een luchtige uitstraling. Boxspring Avek Fier zorgt voor optimale ventilatie door integratie van een sterke dwarsgespannen spiraalbodem in de box.

Boxspring Simmer kenmerkt zich door een uniek 4-voudig aanpassingsvermogen. Vier comfortabel verende en ondersteunende lagen dragen bij aan het bijzondere Simmer comfort: (1) de dwarsgespannen spiraalbodem als basis, (2) de pocketvering in de Simmer boxspring, (3) de pocketvering met afdeklagen in de matras, en (4) de comfortabele topmatras mét comfortzones. De unieke combinatie van ventilatie en 4-voudige ondersteuning zorgt voor een weldadig comfortabele slaapbeleving. Je ontwaakt met een heerlijk fris en fit gevoel.

Boxspring Noflik kenmerkt zich niet alleen door een fraaie vormgeving, maar is bovenal uitermate comfortabel. De comfortlagen (boxspring, matras en topmatras) zijn samengesteld uit geselecteerde kwaliteitsmaterialen. Omdat ieder mens uniek is, bieden wij bij Noflik comfort op maat. Zo kun je kiezen uit maar liefst drie hardheden, diverse comfortcombinaties, bedlengtes tot 240 cm en zelfs op maat gemaakte achterwanden. Helemaal afgestemd op jouw wensen.

Klik hier voor de Avek boxsprings. 

Stiel is het Friese woord voor staal, en betekent ook ambacht. Beide komen samen in de Avek Stiel collectie: duurzame bedden met een stalen frame, gemaakt met vakmanschap in de Avek fabriek. Voor het ontwerp is samengewerkt met Studio Kommerkors. Het resultaat is een serie eigentijdse bedden met een rank uiterlijk en veel combinatiemogelijkheden. Met de Avek Stiel stel je je eigen bed helemaal naar wens samen. De bijpassende Stiel spiraalbodems en Stiel matrassen staan daarbij garant voor een heerlijke nachtrust.

Avek Integra spiraalbodems zijn gemaakt van hoogwaardig staaldraad dat geweven is tot een veerkrachtig dwarsgespannen spiraalnet. Dit netwerk zorgt via progressieve tegendruk voor ondersteuning daar waar jouw lichaam het nodig heeft. Je ervaart dit als een aangenaam verende bedbodem. Omdraaien en uit bed stappen gaat hierdoor gemakkelijker dan in andere soorten bedden.

Klik hier voor de Avek spiraalbodems. 

Avek pocketveringmatrassen kenmerken zich stuk voor stuk door een goede ventilatie en het gebruik van bijzondere en kwalitatief hoogstaande materialen. Wij hebben een breed aanbod van Avek matrassen en geven u graag persoonlijk advies. Elk matras is verkrijgbaar in verschillende hardheden, veringen en ondersteuningsmogelijkheden. Zo stel je gemakkelijk jouw persoonlijke pocketvering matras samen die in combinatie met één van onze bedbodems of boxsprings jouw ideale slaapsysteem vormt.

Klik hier voor de Avek matrassen. 

Als grootste Avek dealer van regio Rotterdam heeft Alexander Slapen Barendrecht een complete collectie Avek producten. Bij ons kun je in alle rust proberen, voelen en vergelijken, uiteraard met slaapadvies op maat. Kijk bij onze collectie voor al de Avek producten. 

802